Ont i nacken

De allra flesta av oss kommer någon gång under livet få ont i nacken. Vanliga orsaker till värk i nacken är monotont arbete, stress, hög arbetsbelastning och för lite vardagsmotion.

Vi brukar prata om ospecifik nacksmärta, det innebär att besvären kommer från muskler och leder kring nackområdet. De vanligaste symtomen är lätt stelhet, molande värk och smärta. En ond nacke kan även leda till spänningshuvudvärk som du kan läsa mer om här.

Varför får man nackspärr?

Nackspärr uppstår vanligtvis akut och innebär en plötslig kramp i nackmusklerna. Oftast i samband med en häftig rörelse men kan även uppstå av att man har sovit i en obekväm ställning. Vi får problem med nackrörelser, oftast mer åt ett håll, och upplever vanligtvis att det kan hugga till skarpt och kännas stelt kring nacke och skuldror. Hur länge man har nackspärr varierar men nackspärr går vanligtvis över efter några dagar. Det är viktigt att hålla igång och röra på sig efter förmåga. Kontakta mig om du har problem med nacken, boka tid här! 

Var uppmärksam på nackont 

Om du plötsligt får kraftiga smärtor i nacken och stelhet i samband med feber och ett försämrat allmäntillstånd. Sök vård akut.

Behandling för ont i nacken 

Först och främst görs en grundlig undersökning för att fastställa orsaken till nackvärken. Som naprapat behandlar jag smärtan och ökar rörligheten genom olika behandlingsmetoder på muskler och leder. Genom råd och bra träningsövningar minskar vi risken för att besvären kommer tillbaka.

Boka tid hos mig här.

En naprapat masserar en person som ligger ned

Kontakta mig för mer information eller boka direkt här!

Avbokning ska göras senast 24h innan din avtalade tid.

Vid avbokning senare än 24h debiteras fullt pris.

Avbokning sker genom att kontakta mig på antingen mail eller telefon.